Δευτέρα, Φεβρουαρίου 05, 2024

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΚΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΝΤΡΩΝ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΩΝ 18 ΆΝΩ, ΤΜΗΜΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΙΕΡΑΣ ΟΔΟΥ.

Η εργασία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της υλοποίησης προγράμματος παρέμβασης με τη βοήθεια σκύλου στο Τμήμα Εσωτερικής Νοσηλείας Ιεράς Οδού της Μονάδας Απεξάρτησης Τοξικομανών 18 Άνω, την περίοδο Ιανουάριο 2022 με Νοέμβριο 2023. 

Συγκεκριμένα, διερευνήθηκε η επίδραση της συγκεκριμένης παρέμβασης: 

α) στο συναίσθημα και τη λειτουργία του συναισθήματος στον τρόπο ζωής του εξαρτημένου ατόμου, και β) στις διαπροσωπικές του σχέσεις με τα άλλα μέλη της ομάδας και με τους θεραπευτές. 

Η συγκεκριμένη εργασία φιλοδοξεί να συνδράμει στη συζήτηση για την επίδραση της σχέσης ανθρώπου και σκύλου στο συναισθηματικό κόσμο του εξαρτημένου ατόμου. Απώτερος όμως στόχος είναι να δοθεί ένας νέος προσανατολισμός στις δομές απεξάρτησης, όσον αφορά τον εμπλουτισμό των προγραμμάτων αυτών με τη δημιουργία ομάδας παρέμβασης με τη βοήθεια σκύλου. 

Από όσο είναι σε θέση να γνωρίζουν τα μέλη της Διεπιστημονικής Ομάδας Παρέμβασης με τη Βοήθεια Σκύλου "Μελάμπους" της Διεύθυνσης Υγειονομικού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, δεν έχει διενεργηθεί αντίστοιχο πρόγραμμα στην Ελλάδα και την Κύπρο, και ως εκ τούτου η παρούσα Εργασία αποτελεί την πρώτη επιστημονική μελέτη σε αυτό το πεδίο έρευνας. 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΚΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΝΤΡΩΝ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΩΝ 18 ΆΝΩ, ΤΜΗΜΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΙΕΡΑΣ ΟΔΟΥ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΚΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΝΤΡΩΝ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΩΝ 18 ΆΝΩ, ΤΜΗΜΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΙΕΡΑΣ ΟΔΟΥ.

Η εργασία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της υλοποίησης προγράμματος παρέμβασης με τη βοήθεια σκύλου στο  Τμήμα Εσωτερικής Νοσηλείας Ιεράς Οδο...