Σάββατο, Σεπτεμβρίου 23, 2023

Συνεχίζεται η συνεργασία της Διεπιστημονικής Ομάδας Παρέμβασης με την Βοήθεια Σκύλου "Μελάμπους" με το Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης

 


Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Διεύθυνσης Υγειονομικού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ/ΔΥΓ) και του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης, με στόχο την υλοποίηση Παρεμβάσεων με τη Βοήθεια Σκύλου στο θεραπευτικό πρόγραμμα του τμήματος, ανακοινώνουμε τη συνέχιση του Προγράμματος "Μελάμπους" και για την προσεχή περίοδο, δηλαδή έως τις 30.06.2024.

Ο Διευθυντής του Τμήματος, Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων κ. Γκριτζέλας Γεώργιος, υπέβαλλε εκ νέου πρόταση, αιτιολογώντας την ανάγκη συνέχισης υλοποίησης του προγράμματος, με αναφορά στις προσφερόμενες υπηρεσίες προς τα ωφελούμενα παιδιά και εφήβους, τις πρωτοποριακές παρεμβάσεις, την άριστη συνεργασία των μελών της διεπιστημονικής ομάδας "Μελάμπους" με τα μέλη της Κλινικής Ομάδας του Τμήματος και ιδιαίτερα των Ψυχιάτρων Παιδιών και Εφήβων κας Χαροκόπου Αθανασίας και κας Οθείτη Ιωάννας, αλλά και τη σημαντική συμβολή της ομάδας στη διεξαγωγή ερευνητικής μελέτης με τίτλο «Η Επίδραση του Προγράμματος Παρέμβασης με τη Βοήθεια Σκύλου "Μελάμπους" στη Νοσηλεία των Παιδιών του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης» Θέμα 39 ο Έγκριση χορήγησης άδειας για τη διεξαγωγή ερευνητικής μελέτης.

Αποτέλεσμα των παραπάνω ενεργειών, ήταν η άμεση έγκριση από την Ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας για τη συνέχιση της «Συνεργασίας Ενόπλων Δυνάμεων με Κρατικούς Φορείς Υγείας» και της Εφαρμογής Προγράμματος της Ομάδας Παρέμβασης με τη Βοήθεια Σκύλου του ΓΕΑ/ΔΥΓ/Μελάμπους στο Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης, την περίοδο 2023-2024.

Η Διεπιστημονική Ομάδας Παρέμβασης με την Βοήθεια Σκύλου "Μελάμπους" της Διεύθυνσης Υγειονομικού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας παραμένει αρωγός στα παιδιά και νέους, στις οικογένειές τους, αλλά και στο γενικότερο κοινωνικό σύνολο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΚΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΝΤΡΩΝ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΩΝ 18 ΆΝΩ, ΤΜΗΜΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΙΕΡΑΣ ΟΔΟΥ.

Η εργασία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της υλοποίησης προγράμματος παρέμβασης με τη βοήθεια σκύλου στο  Τμήμα Εσωτερικής Νοσηλείας Ιεράς Οδο...