Κυριακή, Νοεμβρίου 05, 2023

Διεπιστημονικότητα στην πράξη - Μονάδα Απεξάρτησης Τοξικομανών 18 ΑΝΩ/Ιερά Όδός και Ομάδα Παρέμβασης με τη Βοήθεια Σκύλου "Μελάμπους"

Η διεπιστημονική ομάδα στην υγειονομική περίθαλψη, δηλαδή η ομάδα των επαγγελματιών υγείας που συνεργάζονται από κοινού και με ισότιμο τρόπο για την παροχή υπηρεσιών υγείας έχει καθιερωθεί πλέον από τους διεθνείς Οργανισμούς (όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) και κρατικούς φορείς σε μια πλειάδα χωρών ως ένας αποτελεσματικός τρόπος για την βελτίωση των υπηρεσιών υγείας. 

Η επιστημονική πρόοδος συντελείται μόνο όταν οι επιστημονικοί κλάδοι σπάζουν τα όρια της απομόνωσής τους. Η γνώση μόνο στην ενιαιοποιημένη και διεπιστημονική της μορφή αποκτά νόημα για τις πραγματικές καταστάσεις ζωής και γίνεται αποτελεσματική στην επίλυση προβλημάτων.

Η διεπιστημονική ομάδα παρέμβασης με τη βοήθεια σκύλου "Μελάμπους - Κυνός Νους", υιοθετεί, όπως μαρτυρά και η σύνθεσή της, τη σημασία της διεπιστημονικής συνεργασίας στην υγειονομική - ψυχική υγεία. 

Οι εργαζόμενοι - θεραπευτές της Μονάδας Απεξάρτησης Τοξικομανών 18 ΑΝΩ/Ιερά Οδός, εντάσσοντας την ομάδα παρέμβασης με τη βοήθεια σκύλου "Μελάμπους", εγκάρδια και ισότιμα στη θεραπευτική τους ομάδα, απέδειξαν έμπρακτα και ουσιαστικά την επιλογή της διεπιστημονικής αντιμετώπισης του φαινομένου της πρόληψης των εξαρτήσεων, επεξεργαζόμενοι ολιστικά, στο βαθμό του εφικτού, πληθώρα ζητημάτων που αφορούν τους ωφελούμενους, υιοθετώντας με αυτόν τον τρόπο, και μάλιστα στην πράξη, την αρχή ότι το ζήτημα των εξαρτήσεων είναι ένα κοινωνικό, πολυπαραγοντικό, διαθεματικό και διεπιστημονικό φαινόμενο.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΚΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΝΤΡΩΝ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΩΝ 18 ΆΝΩ, ΤΜΗΜΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΙΕΡΑΣ ΟΔΟΥ.

Η εργασία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της υλοποίησης προγράμματος παρέμβασης με τη βοήθεια σκύλου στο  Τμήμα Εσωτερικής Νοσηλείας Ιεράς Οδο...